Език:

Търсене

Struma.bg - Нова измама! Ако непознат ви почука на вратата не отваряйте

  • Сподели:
post-title

https://struma.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2/

 

За нова измама в Русе съобщава най-голямата фирма, която обслужва етажната собственост в града, предава Арена Медиа.

От „Професионален домоуправител“ сигнализираха, че във входове, които те управляват, зачестяват опитите на външни лица да се представят за техни служители и да събират всякакви такси. Последният такъв случай е засечен преди дни в сграда по ул. „Борисова“ в Русе.

Мъж и жена на средна възраст се представили за служители на „Професионален домоуправител“ и тръгнали по етажите да събират такси за ползваните услуги. Само бързата реакция на живущи във входа, които разговаряли пред входа на блока, предотвратила измамата.

За случая е уведомена полицията, съобщи управителят на фирмата Цветелин Цонев. Той разказа и за друг подобен случай на група хора представящи се за ремонтна бригада, които използват името на Професионален домоуправител. Те поискали да се качат на покрива, за да ремонтират комини и подменят керемиди.

От фирмата са категорични, че лица и фирми, непредставени на Общо събрание на етажната собственост, нямат нищо общо с тях. Касиерите задължително се представят и легитимират с фирмени знаци и баджове. При съмнение, от фирмата съветват да се иска легитимация на служителя и да не се плащат никакви суми.

Във входовете, които Професионален домоуправител управлява ще бъдат разлепени стикери и листовки с информация за случаите, както и телефон за контакт при съмнения.

Цветелин Цонев

Цветелин Цонев